Menu
Szukaj
Koszyk
Kyoto Coffee Sp. z o.o.

KYOTO Guatemala Finca Medina 100g

Kod producenta: Data palenia: 04.10.2024

0.00 (Oceny: 0 Recenzje: 0) Przejdź do sekcji Opinie

FILTER SPECIALITY SINGLE ORIGIN
100% Arabica: Gwatemala

róża - rum - daktyle

Przejdź do pełnego opisu
25,00 zł

Wybierz wariant produktu:

Poszczególne warianty mogą różnić się ceną

Wybierz NIE (kawa w ziarnach) Drip mały (200-400ml) Drip duży (500-600ml) Chemex Ekspres przelewowy (1000ml) Tradycyjne parzenie (zalewajka) Kawiarka Ekspres kolbowy Ekspres ciśnieniowy (automatyczny) Aeropress French Press Cold Brew
szt.
Czas wysyłki: 24 godziny

Cechy produktu

Kawa Ziarnista

Profil palenia Filtr
Gatunek 100% Arabica
Kraj pochodzenia Gwatemala
Przeznaczenie metody przelewowe (drip, chemex, aeropress)
Obróbka Natural
Plantacja Finca Medina
Wysokość upraw 1200 - 1800 m n.p.m.
Waga 100g
Profil sensoryczny róża - rum - daktyle

Opis

KYOTO Guatemala Finca Medina (Kawa Speciality) 100 g 

Gwatemala jest krajem bardzo zróżnicowanym klimatycznie z różnorodnymi warunkami do upraw roślin. Zobaczycie tu ogromną rozmaitość fauny i flory a wszystko to w tle 37 wulkanów, które stanowią nierozerwalną część gwatemalskiego krajobrazu. Niektóre z nich są aktywne do dzisiaj.

Antigua to jeden z najstarszych regionów upraw kawy w Gwatemali, z którego pochodzą znane na całym świecie, doskonałe ziarna arabiki.

Nasza kawa pochodzi z farmy Finca Medina, która od 150 lat specjalizuje się w uprawie kaw specialty. Tutaj zarówno rosną drzewka kawowca jak i ma swoje miejsce stacja obróbki ziarna, w której kawy poddawane są głównie obróbce washed i natural.

Szczególnie ważne jest dla właścicieli farmy, by stwarzać dobre warunki pracy dla swoich pracowników. Duzy nacisk kładą na utrzymanie świadomości potrzeby dbania o środowisko oraz kontroli wszystkich procesów wpływających na uzyskanie wysokiej jakości w kawie.

Kawa, którą dziś Wam prezentujemy to ziarno z odmiany botanicznej Bourbon oraz Caturra. Została poddana obróbce naturalnej i dzięki wysokiej gęstości ziarna charakteryzuje się dobrą złożonością sensoryczną przy jednoczesnej charakterystyce typowej dla kaw z tej obróbki.

My opisaliśmy jej profil jako: róża, rum, daktyle.  

Fakty o kawie:

  • Kraj pochodzenia: Gwatemala
  • Region: Antigua
  • Plantacja: Finca Medina
  • Wysokość upraw: 1200 - 1800 m n.p.m.
  • Obróbka: Natural
  • Odmiana botaniczna: Bourbon&Caturra
  • Stopień palenia: Jasny
  • Przeznaczenie: Drip | Chemex | Aeropress

 

SMAK/AROMAT: róża, rum, daktyle.

 

REKOMENDACJA PARZENIA: 7 G/ 100 ml, Drip v60 02, temp. wody: 93 st. C, 25 klik, czas parzenia: 3 - 4 min/600 ml.

Opinie

0.00
Liczba ocen: 0
Oceń i opisz