Menu
Szukaj
Koszyk
Kyoto Coffee Sp. z o.o.

KYOTO Colombia Finca La Cinta (Kawa Specialty) 250 g

Kod producenta: Data palenia: 12.02.2025

0.00 (Oceny: 0 Recenzje: 0) Przejdź do sekcji Opinie
79,90 zł

Wybierz wariant produktu:

Poszczególne warianty mogą różnić się ceną

Wybierz NIE (kawa w ziarnach) Drip mały (200-400ml) Drip duży (500-600ml) Chemex Ekspres przelewowy (1000ml) Tradycyjne parzenie (zalewajka) Kawiarka Ekspres kolbowy Ekspres ciśnieniowy (automatyczny) Aeropress French Press Cold Brew
szt.
Czas wysyłki: 24 godziny

Opis

KYOTO Colombia Finca La Cinta (Kawa Specialty) 250 g

Co my tu mamy??? Ano mamy wspaniałą kawkę specialty z naturalnej obróbki, w smaku której z łatwością odkryjecie tropikalne owoce, gujawę, marakuję, czerwone jagody.

Tegoroczne kawy z Kolumbii porywają niesamowitą jakością, złożonymi profilami sensorycznymi. Już nie możemy doczekać się kolejnych kaw z tego kraju.

Nolberto Olaya i jego rodzina prowadzą plantację La Cinta i specjalizują się w produkcji kaw specialty, koncentrując się na przyjaznych dla środowiska praktykach, aby zapobiec zanieczyszczeniu wody.

Ponadto poddają recyklingowi miąższ kawy i miód, aby tworzyć własne nawozy.

Ich praca jest zróżnicowana pod względem procesów obróbki ziarna oraz upraw różnych odmian botanicznych. Wszystko po to by dostarczać doskonałe rezultaty.

Wszystkie kawy przechodzą szereg procesów, takich jak naturalna, miodowa i myta; nieustannie eksperymentują z technikami fermentacji, aby ulepszyć ich profile smakowe.

Fakty o ziarnie:

  • Kraj pochodzenia: Kolumbia
  • Region: Planadas, Tolima
  • Plantacja: La Cinta
  • Wysokość upraw: 1700 m n.p.m.
  • Obróbka: Unwashed
  • Odmiana botaniczna: Tabi
  • Stopień palenia: Jasny
  • Przeznaczenie: Drip | Chemex | Aeropress

 

SMAK/AROMAT: Owoce tropikalne, marakuja, gujawa, czerwone jagody.

REKOMENDACJA PARZENIA: 6 G/ 100 ml, Drip v60 02, temp. wody: 92 st. C, 25 klik, czas parzenia: 3 - 4 min/600 ml.

Opinie

0.00
Liczba ocen: 0
Oceń i opisz