Menu
Szukaj
Koszyk
Kyoto Coffee Sp. z o.o.

COFFEE HUNTER Salvador Finca Marina Cumbre 250g

Kod producenta: Data palenia: 17.12.2024

0.00 (Oceny: 0 Recenzje: 0) Przejdź do sekcji Opinie
37,99 zł

Wybierz wariant produktu:

Poszczególne warianty mogą różnić się ceną

Wybierz NIE (kawa w ziarnach) Drip mały (200-400ml) Drip duży (500-600ml) Chemex Ekspres przelewowy (1000ml) Tradycyjne parzenie (zalewajka) Kawiarka Ekspres kolbowy Ekspres ciśnieniowy (automatyczny) Aeropress French Press Cold Brew
szt.
Czas wysyłki: 24 godziny

Opis

Costa Rica Hacienda Sonora Red Obata (Kawa ziarnista) 250 g

Dziś chcielibyśmy Wam zaprezentować bardzo dobrej jakości ziarno z obróbki naturalnej. Wybraliśmy słodką odmianę Red Obata. Kawa posiada charakterystyczne dla "naturali", przyjemne body i średnią kwasowość. Jest dobrze złożona. W ocenie sensorycznej uzyskała 87 punktów. Opisaliśmy jej profil słowami: Słodki, cytrynowy, wiśnia, śliwka, czekolada.  

Hacienda Sonora to sprawdzona farma. Nigdy nie zetknęliśmy się z kawą średniej lub niskiej jakości z tego miejsca. Właściciele uprawiają z powodzeniem wiele różnych odmian botanicznych. 

Farma Hacienda Sonora to rodzinne gospodarstwo, które posiada ponad stuletnią tradycję. W latach 70 tych ubiegłego wieku zasadzono tu pierwsze drzewka kawowe. Początkowo kawa była tylko niewielką częścią biznesu rodziny Alberto Guardia by po 2000 roku stać się głównym źródłem dochodu.

Właściciele zbudowali własna stację obróbki ziarna i zaczęli się specjalizować w alternatywnych metodach procesowania takich jak obróbka honey oraz natural. Były to wówczas pionierskie inicjatywy w Kostaryce. Ciągłe doskonalenie tych metod pozwoliło rodzinie dostarczać kawy o bardzo złożonych profilach smakowych w każdej odmianie z tych kaw, które uprawiali.

Fakty o kawie:

  • Kraj pochodzenia: Kostaryka
  • Region: Central Valley
  • Plantacja: Hacienda Sonora
  • Wysokość upraw: 1250 m n.p.m.
  • Obróbka: Natural
  • Odmiana botaniczna: Red Obata
  • Stopień palenia: Jasny
  • Przeznaczenie: Drip | Chemex | Aeropress

 

SMAK/AROMAT: Słodki, cytrynowy, wiśnia, śliwka, czekolada

 

REKOMENDACJA PARZENIA: 6 G/ 100 ml, Drip v60 02, temp. wody: 92 st. C, 25 klik, czas parzenia: 3 - 4 min/600 ml.

Opinie

0.00
Liczba ocen: 0
Oceń i opisz